Kötődés e tájhoz – „törzsnyaralóvá” válás története!

Az alakulásának negyedszázados jubileumát ünneplő egyesületünk új rendezvénysorozatot  indított útjára „Szubjektív helytörténet!” címmel. Ennek első előadója, Gáspár Zoltán révfülöpi nyaralótulajdonos 2018. augusztus 10-én, pénteken tartott képvetítése előadást arról, hogy nagyszülei, szülei miként ismerték meg a fejlődő tóparti fürdőhelyet, Révfülöpöt, miként vásároltak telket és hogyan építették fel családi összefogással helyi nyaralójukat a mai Óvoda köz utcában.

Érdekes és tanulságos történetmesélés mellett vidám sztorik hangoztak el a császtai és szigeti strandi fürdőzésekről, a Fülöp-hegyre tett kirándulásokról, az egykori hírneves révfülöpi Ibolyában történt szórakozásról. Régi családi fotók színesítették a derűs hangvételű visszaemlékezést, amelyben szó esett a nyaraló államosításáról és visszaszerzéséről, a régi Fülöp-hegyi katonai kilátó 1956 nyári bejárásáról is, valamint a család későbbi és mai Révfülöpi kötődéséről is. Ezt is, és az előadó által hozott saját termésű – és az augusztusi csúcs melegben igen jól eső hűtött – frissítőt is köszönjük Gáspár Zoltánnak!
Az előadássorozat a közeljövőben folytatódik…
Képek az előadásról
(Fotó: Dr. Miklós Márton):
(A képre kattintva a fotó nagyobb méretben is megtekinthető.) 

 

A bejegyzés kategóriája: Előadások, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .